Tillbaka Chinese Golden Week 2024

Hantera din frakt inför Golden Week-rushen 2024

En eller till och med två månader innan Kinas Golden Week är vanligtvis högsäsong för internationell frakt, särskilt för detaljhandels- och livsstilsföretag som förbereder sig inför högtidssäsongen och julen. Precis som under det kinesiska nyåret påverkar Golden Week den globala leveranskedjan när produktionen stannar av och efterfrågan ökar. I år kan det dock bli ännu mer utmanande på grund av den ovanliga fraktmarknaden.

När är Golden Week 2024?

Nationaldagen firas den 1 oktober, men de exakta start- och slutdatumen för Golden Week varierar varje år.

Golden Week 2024 infaller mellan 1 och 7 oktober.

Under högtiden stänger fabriker och kontor över hela landet. Dock förblir hamnar och tullmyndigheter i drift.

Förstå rusningen inför Golden Week

En ökning av volymer ses varje år tre till fyra veckor före den offentliga högtiden.

På grund av stängningen under Golden Week måste tillverkarna uppfylla kundernas krav genom att öka produktionen och skeppa ut varorna från Kina innan den veckolånga pausen. Detta innebär att avsändarna måste planera i förväg för att säkerställa tillräcklig ledtid.

Tillsammans med volymökningen innebär den högre efterfrågan på transport att det blir mer press på logistikservicen, inklusive den inhemska och internationella transporten.

Vi förväntar oss att denna aktivitet minskar det tillgängliga fraktutrymmet samtidigt som priserna stiger för både sjö- och flygfrakt. Dessutom kan överbelastning sakta ner verksamheten och orsaka förseningar.

Var proaktiv för att hantera utmaningarna

Ett proaktivt förhållningssätt är det bästa sättet att undvika stigande priser, kapacitetsbrist och förseningar på grund av Golden Week. Avsändare uppmuntras att boka i förväg för att säkra det nödvändiga utrymmet, minst 3-4 veckor i förväg.

Ändå kan du aldrig veta vilka hinder som kan uppstå under högsäsongens rusning. Om plötsliga problem eller möjligheter uppstår, kontakta oss för att få hjälp. Som din erfarna och pålitliga logistikpartner med flexibilitet, är vi utformade för att stärka din leveranskedja och hjälpa till att minska dina fraktrisker.

Knut Sollund

Knut Sollund

CEO – Chief Executive Officer